ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και για την οικοδόμηση των περιφερειακών συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων που έχει υπογράψει το Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση.
«Συζήτησαν ευκαιρίες ενίσχυσης της συνεργασίας τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της οικοδόμησης της επιτυχίας των συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο» σύμφωνα με μία ανακοίνωση για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Σάλιβαν με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μέιρ Μπεν-Σαμπάτ.
Ο Σάλιβαν απηύθυνε επίσης, μία πρόσκληση για την έναρξη ενός στρατηγικού διαλόγου σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- EKO Acropolis Rally 2025: STAGE FLASH SS15
- Σφίγγει ο κλοιός για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές – Ποιοι θα δουν το όνομά τους τη Δευτέρα στη λίστα της ΑΑΔΕ
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε – Οι διάλογοι που έρχονται στο φως προκαλούν αγανάκτηση και οργή
- EKO Acropolis Rally 2025: STAGE FLASH SS14
