ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, με βάση την οποία οι αιτούντες άσυλο στέλνονταν πίσω στο Μεξικό μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή τους από τις αμερικανικές αρχές, θα σταματήσει από την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.
«Από τις 19 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα ξεκινήσει την πρώτη φάση του προγράμματός του για την αποκατάσταση μιας ασφαλούς και συντεταγμένης διαδικασίας στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μετανάστες που είχαν σταλεί πίσω με βάση το μέτρο «Remain in Mexico» (σ.σ. Μείνετε στο Μεξικό), θα επιτρέπεται να περάσουν στο αμερικανικό έδαφος.
Αυτό το μέτρο της κυβέρνησης Τραμπ, που τέθηκε σε ισχύ το 2019, δεν αφορούσε τους Μεξικανούς αλλά όλους τους υπόλοιπους που έφταναν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ μέσω του Μεξικού. Οι αιτούντες άσυλο έπρεπε να παραμείνουν από την άλλη πλευρά των συνόρων μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, ένα γεγονός που είχε επικριθεί σφοδρά από τις ενώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι (η πλειονότητα προερχόταν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής) στάλθηκαν στο Μεξικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανθρωπιστική κρίση, σε συνδυασμό και με την πανδημία, στην περιοχή. Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι τα αιτήματα περίπου 25.000 ανθρώπων είναι ακόμη υπό εξέταση.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Ανυπόμονος για την στάση των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών στη δίκη Τραμπ δηλώνει ο Μπάιντεν
ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά της νέας χούντας της Μιανμάρ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φόνος στο Μονακό: Ποιος ήταν ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Έντμοντ Σάφρα, πώς έχτισε την αυτοκρατορία του και τελικά, ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του;
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού – Στα ταμεία του Δημοσίου έως 1,3 δισ. ευρώ
- Αποκάλυψη για ΔΕΣΦΑ: Τέλος η Μαρία Ρίτα Γκάλι από CEO – Οι λόγοι που οδηγούν στην αποχώρησή της μετά από 5 χρόνια
- Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά