• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Εντολή Μπάιντεν για πλήρη έρευνα για τα καθηλωμένα αεροπλάνα

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Εντολή για έρευνα για τα αίτια του τεχνικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροσκάφη στις ΗΠΑ έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν – Πιερ.

    «Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter.

     «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι γνωστή η αιτία του προβλήματος.

    Αποκαθίστανται σταδιακά οι αναχωρήσεις

    Πάντως, οι αναχωρήσεις πτήσεων άρχισαν σταδιακά να αποκαθίστανται, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις εσωτερικού.

    Στα αεροσκάφη που ήταν ήδη στον αέρα επετράπη να συνεχίσουν την πορεία τους. Η FAA είχε ανακοινώσει ότι προσπαθούσε να αποκαταστήσει το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες αεροδρομίων, που σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες.

    «Οι κανονικές λειτουργίες εναέριας κυκλοφορίας αποκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις ΗΠΑ» μετά από μια αποτυχία του συστήματος παροχής πληροφοριών ασφάλειας στα πληρώματα πτήσης, ανέφερε η FAA σε tweet, διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσει να ερευνά την αιτία του αρχικού προβλήματος».

    Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ καθώς η FAA προσπαθούσε να αποκαταστήσει το τεχνικό πρόβλημα. Συνολικά 32.578 πτήσεις καθυστέρησαν εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 14.55 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Παράλληλα ακυρώθηκαν άλλες 409 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: «Δύσκολη» η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ