ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ryanair Holdings Plc δεν εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσει ουσιαστικές καθυστερήσεις στην παραλαβή των νεότερων αεροσκαφών Boeing 737 Max, παρόλο που ένα ζήτημα στο λογισμικό οδήγησε τις αρμόδιες αρχές στην αναβολή της πιστοποίησής τους.
«Δεν γνωρίζουμε την έκταση του προβλήματος, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι σοβαρό ή ότι θα προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση», δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι (Michael O’Leary), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Πολωνία. Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις από μεγάλο πελάτη του 737 Max σχετικά με το ζήτημα.
Όπως ανέφερε, η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει ότι θα παραλάβει τα πρώτα 15 αεροσκάφη Max 10 την άνοιξη του 2027. Τα τελευταία θεωρούνται απαραίτητα για την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας της εταιρείας κατά 2-3%.
Το Max 10 αναμενόταν να λάβει πιστοποίηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ένα ορόσημο που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό και θεωρείται καθοριστικό για την ανάκαμψη της Boeing έπειτα από αρκετά χρόνια αναταράξεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανέβαλε την πιστοποίηση μέχρι να διαπιστωθεί εάν ένα πρόβλημα στο λογισμικό, που εντοπίστηκε πρόσφατα, επηρεάζει την ασφάλεια των πτήσεων.
Η Boeing είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ενημέρωσε όλους τους αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν αεροσκάφη 737 για ένα σφάλμα στο λογισμικό του συστήματος πλοήγησης του Max, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τον φόρτο εργασίας των πιλότων κατά την προσγείωση. Το πρόβλημα ενδέχεται να εμφανιστεί όταν ο πιλότος χρειάζεται να ματαιώσει μια προσπάθεια προσγείωσης. Η Boeing σχεδίαζε να εφαρμόσει οριστική λύση το 2028, αλλά πλέον προσπαθεί να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα.
Η Ryanair έχει πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες παραγγελίες για την έκδοση του 737 Max με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών. Η παραγγελία αφορά 150 αεροσκάφη, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2027. Τον Ιούλιο, ο στόλος που εκμεταλλευόταν η αεροπορική εταιρεία αριθμούσε 647 αεροσκάφη, στην πλειονότητά τους Boeing.
Διαβάστε επίσης:
Ντάιμον: Η Ευρώπη να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
BRIGHT GROUP: Ο Σωτήρης Μπατζιάς αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Strategy & Transformation Officer
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Στις αγορές για 32 δισ. δολάρια με ομόλογα για την εξαγορά της Warner Bros
- Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη για την κρίση των funds συγκαλεί ο Ερντογάν – «Θα λογοδοτήσουν όσοι διατάραξαν την αγορά»
- Wall Street: Θετικό άνοιγμα με ώθηση από το πετρέλαιο και τα ομόλογα
- Αποκάλυψη CNBC: Ο Τραμπ έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε δημοτικά ομόλογα των ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.