• Διεθνής πολιτική

    Η Τουρκία κουνάει το δάχτυλο και καλεί την Ελλάδα να σέβεται τους μετανάστες

    • NewsRoom

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Νέα επιθετική κίνηση από την Τουρκία, η οποία με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, στρέφει τα βέλη της εναντίον της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, διατυπώνοντας κατηγορίες ότι δεν υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και πως υπάρχει παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόι υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προκαλεί ένταση και η Τουρκία θέλει διάλογο.

    Με αφορμή επίσης τη δήλωση του Νίκου Δένδια ότι είναι η Τουρκία που παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται για άλλη μια φορά τα fake news περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

    Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».

    Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί επίσης την Ελλάδα, η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».



    ΣΧΟΛΙΑ