• Διεθνής πολιτική

    Η Πελόζι εξοργίζει τον Τσαβούσογλου: «Θα μάθεις να σέβεσαι»

    • NewsRoom
    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ


    Στο στόχαστρο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Ταβούσογλου, μπήκε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

    Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο της ισχυρής κυρία των Δημοκρατικών κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, όπου επέκρινε τον Τραμπ για την απροθυμία να υποσχεθεί ειρηνική μετάβαση της εξουσίας σε περίπτωση που χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

    «Ο Τραμπ θαυμάζει άτομα που διαιωνίζουν τον ρόλο τους στην κυβέρνηση. Αλλά του θυμίζω: Δεν βρίσκεσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είναι στην Τουρκία, δεν βρίσκεσαι στη Ρωσία κ. Πρόεδρε. Και παρεμπιπτόντως, δεν βρίσκεσαι στη Σαουδική Αραβία. Βρίσκεσαι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, γιατί λοιπόν δεν προσπαθείς τιμήσεις τον όρκο σου στο Σύνταγμα των ΗΠΑ».

    To σχόλιο της Πελόζι εξόργισε την Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου να αντιδρά στο Twitter κατηγορώντας την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για άγνοια:

    «Με την παραδειγματική της άγνοια η άνοδος της Πελόζι στη θέση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι πραγματικά ανησυχητική για την αμερικανική Δημοκρατία. Θα μάθεις να σέβεσαι τη βούληση του τουρκικού λαού» ανέφερε στην ανάρτησή του στα τουρκικά και στα αγγλικά, όπου περιέλαβε και τους λογαριασμούς της Πελόζι και του Τραμπ στο Twitter.



    ΣΧΟΛΙΑ