• Διεθνής πολιτική

    Γάζα: Νέο ισραηλινό πλήγμα κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια (upd)

    • NewsRoom


    Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.

    Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός “σκότωσε ολόκληρες οικογένειες”.

    Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

    15 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από χθες στις επιχειρήσεις στη Γάζα

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 15 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από χθες, Τρίτη, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους, στον πόλεμο απέναντι στην παλαιστινιακή Χαμάς.

    «Αυτοί οι 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα από την Τρίτη» ανέφερε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η Ιορδανία ανακαλεί «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ

    Η Ιορδανία αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αποφασίστηκε μετά την αιματηρή επίθεση που διέπραξε στο Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

    «Σήμερα (Τετάρτη), ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Αλ-Σαφάντι αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Αμάν, δηλώνοντας ότι «καταδικάζει τον ισραηλινό πόλεμο που σκοτώνει αθώους στη Γάζα».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπογραφή Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας

    Σε Πεκίνο και Σαγκάη ο Κώστας Φραγκογιάννης

    Η Ουκρανία κατήγγειλε τη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση από την αρχή της χρονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ