• Διεθνής πολιτική

    Η Bild ζητά εξηγήσεις: «Τι συμβαίνει με την υγεία της Άνγκελα Μέρκελ;»

    • NewsRoom

    Άνγκελα Μέρκελ


    Εξηγήσεις ζητά η γερμανική εφημερίδα Bild, με σημερινό της δημοσίευμα, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

    Χαρακτηριστικό σχόλιο της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η καγκελάριος «σιωπά, κρατώντας όμηρο τη γερμανική κοινή γνώμη».

    «Έχει η Άνγκελα Μέρκελ φοβία ή πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια;», διερωτάται το δημοσίευμα, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι από τις 11 Ιουλίου η καγκελάριος εμφανίζεται καθιστή κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων στις υποδοχές ξένων ηγετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του στοιχείου αυτού αποτελεί η μόλις χθεσινή παρουσία της, κατά την υποδοχή της πρωθυπουργού της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

    Η Bild αναφέρει, μάλιστα, ότι αυτό έχει συμβεί συνολικά επτά φορές, εκ των οποίων οι έξι έλαβαν χώρα στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, ενώ η έβδομη πριν από δύο εβδομάδες στο Πεκίνο, με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ να στέκεται όρθιος δίπλα στην καθιστή Άνγκελα Μέρκελ.

    Υπενθυμίζεται ότι τα βλέμματα έχουν στραφεί στην υγεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου με αφορμή τα περιστατικά, όπου έχει εμφανιστεί να τρέμει έντονα, κατά τη διάρκεια επίσημων δημοσίων εμφανίσεων.

    Το δημοσίευμα της Bild, μάλιστα, επικαλείται τη γνώμη ειδικών, στην προσπάθειά του να εξηγήσει το αίνιγμα του τρέμουλου, αλλά και της καρέκλας.

    «Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, διαταραχή άγχους ή κάποια φοβία, αλλά για σωματική εξάντληση», λέει ο καθηγητής Πέτερ Φαλκάι, διευθυντικής του τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μονάχου. Ο ψυχοθεραπευτής Ούλριχ Ζόλμαν, από την πλευρά του, συμπληρώνει: «Νιώθει πιο ασφαλής όταν κάθεται. Σε μια αντίδραση στρες προκύπτει πάντοτε φόβος, που μπορεί κανείς να ελέγξει καλύτερα όταν κάθεται».



    ΣΧΟΛΙΑ