• Διεθνής πολιτική

    Η απάντηση της Κίνας στον Τραμπ για το αν ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο

    • NewsRoom


    Έμμεση απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών τις Κίνας σχετικά με τις έρευνες που ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ για έρευνα στο κατά πόσο ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου.

    Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κορονοϊός που έχει μολύνει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

    Ο εκπρόσωπος του Κινέζικου υπουργείου Zhao Lijian έκανε την παρατήρηση ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με κατηγορίες ότι ο κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο στην κεντρική κινεζική πόλη Wuhan, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.

    Ο Ζάο είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης στο Πεκίνο ότι οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας “έχουν πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κοροναϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο”.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Πεκίνο “πρέπει να ξεκαθαρίσει” για όσα γνωρίζουν.

    Ο Ζάο δεν μίλησε άμεσα για τα σχόλια του Τραμπ αλλά ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του.



    ΣΧΟΛΙΑ