• Διεθνής πολιτική

    Η 31χρονη σύμβουλος που κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ και η «μοιραία» πτήση

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ και Χόουπ Χικς


    Η μη χρήση μάσκας για την προστασία του απέναντι στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο την περασμένη Τετάρτη με συνεπιβάτιδα την 31χρονη σύμβουλό του, Χόουπ Χικς αποδεικνύεται μοιραία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι μολύνθηκε από τον ιό μέσω της στενής συνεργάτιδάς του.

    Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, έπειτα από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

    Το ζεύγος Τραμπ φέρεται να κόλλησε από την 31χρονη Χόουπ Χικς, η οποία ταξίδεψε μαζί τους στο Air Force One για το Κλίβελαντ, όπου διεξήχθη το ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν.

    Προηγουμένως, η Χικς και ο Τραμπ είχαν ταξιδέψει μαζί την περασμένη Τετάρτη στη Μινεσότα για προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση.

    Παρά την υψηλή μεταδοτικότητα του ιού, τις προειδοποιήσεις από τον Π.Ο.Υ. και την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, πρόσωπα από το επιτελείο του Τραμπ, που βρίσκονταν στο Οχάιο για το ντιμπέιτ, αρνήθηκαν επιδεικτικά να φορέσουν προστατευτικές μάσκες στο εσωτερικό της αίθουσας.

    Νωρίτερα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκε ότι η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του ζεύγους Τραμπ από τα τεστ κορονοϊού.

    «Η Χόουπ Χικς, η οποία εργάζεται πολύ σκληρά, χωρίς να παίρνει ούτε μια ανάσα, βρέθηκε θετική στον Covid-19. Τρομερό! Η Πρώτη Κυρία και εγώ περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Στο μεταξύ θα παραμείνουμε σε καραντίνα!», έγραψε αρχικά ο Τραμπ στο Twitter.

    Η Χόουπ Χικς, βρίσκεται στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου από το 2016 και είναι πολύ στενή συνεργάτης του.

    Υπήρξε διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, ωστόσο, εγκατέλειψε το πόστο της για ένα διάστημα και εργάστηκε στο κανάλι Fox news.

    Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, πρόκειται για μια γυναίκα χαμηλών τόνων, αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρη στο παρασκήνιο.

    Ξεκίνησε, όμως, ως πρώην μοντέλο και είχε εργαστεί για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έγινε το δεξί χέρι του Αμερικανού προέδρου, ενώ η σχέση τους δεν έχει ποτέ διαταραχθεί.

    Σύμφωνα με το MSNBC, εκτός από τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ, ανάμεσα στα πρόσωπα από το επιτελείο του προέδρου που ταξίδεψαν με την Χικς είναι η Ιβάνκα Τραμπ, μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο Έρικ Τραμπ και πολλοί άλλοι.

    Στο μεταξύ, σάλο έχει προκαλέσει η είδηση που μεταδίδει ανταποκριτής του CNN στον Λευκό Οίκο, αλλά και δημοσιογράφος της Washington Post, ότι μια μικρή ομάδα αξιωματούχων γνώριζε από χθες το απόγευμα ότι η Χόουπ Χικς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό από το πρωί της ίδιας μέρας, παρ’ όλα αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να παρευρεθεί σε προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Τζέρσεϊ.

    Η Washington Post γράφει: «Αφότου οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έμαθαν για τα συμπτώματα της Χικς, ο Ντόναλντ Τραμπ και η συνοδεία του πέταξαν για το Νιου Τζέρσεϊ όπου βρέθηκε σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων και έδωσε ομιλία. Ο Τραμπ ήρθε σε στενή επαφή με δεκάδες άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών της εκστρατείας του».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ