ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Εάν το FDP φύγει από την Bundestag, είναι ξεκάθαρο ότι θα φύγω και από την πολιτική», δήλωσε ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, μετά το πενιχρό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του.
«Είμαι ρεαλιστής. Είναι φυσικά κατανοητό ότι το FDP θα επανατοποθετηθεί πλήρως σε επίπεδο προσωπικού και πολιτικής από αύριο», πρόσθεσε ο κ. Λίντνερ και σημείωσε ότι ακόμη και αν η πολιτική του καριέρα τελειώσει αύριο, «θα φύγω με ένα μόνο συναίσθημα: ευγνωμοσύνη, μεγάλη ευγνωμοσύνη».
Ο ίδιος πάντως περιέγραψε τον εαυτό του ως «θύμα» του κυβερνητικού συνασπισμού και απέδωσε τα σημερινά ποσοστά στην συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση. «Το FDP δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει τις επιτυχίες του», υποστήριξε ο κ. Λίντνερ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της καταμέτρησης, το FDP βρίσκεται στο όριο εισόδου στην βουλή με 5%, μακριά από το 11,4% του 2021.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γερμανικές εκλογές: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνασπισμού με CDU και SDF ο Χάμπεκ των Πρασίνων
Γερμανικές εκλογές: Οι μεγαλύτερης ηλικίες ψήφισαν CDU, πρώτο το Afd στην κατηγορία 25-34 ετών
Τραμπ: Μεγάλη μέρα για τη Γερμανία και για τις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύνοδος Κορυφής: Προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ενέργεια ζητούν από τη Κομισιόν οι ηγέτες της ΕΕ
- Σε τεντωμένο σχοινί ο ΠΙΣ: Η κόντρα με τον Ά. Γεωργιάδη και ο γρίφος των εκλογών
- Παρί Σεν Ζερμέν: Η συμφωνία του 1 δισ. ευρώ με τη Nike που αλλάζει το παιχνίδι έως το 2039
- Πετρέλαιο: Γιατί όλοι φοβούνται ενεργειακό σοκ – Το δυσμενές σενάριο που θα φέρει οικονομικό «Αρμαγεδδώνα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.