• Διεθνής πολιτική

  Γερμανία: Σε υψηλό ρεκόρ οι πολιτογραφήσεις

  • NewsRoom
  Γερμανία


  Σε υψηλό ρεκόρ από το 2000 ανήλθε ο αριθμός των πολιτογραφήσεων μεταναστών στην Γερμανία το 2023, με την Συρία και την Τουρκία να είναι οι πιο συχνά εκπροσωπούμενες εθνικότητες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2023 πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί 200.100 αλλοδαποί, κατά 19% περισσότεροι από ό,τι το 2022, όταν είχε σημειωθεί αύξηση των πολιτογραφήσεων κατά 28% σε σχέση με το 2021.

  Άτομα από 157 διαφορετικές εθνικότητες έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα, με περισσότερες από τις μισές πράξεις πολιτογράφησης να αφορούν άτομα από την Συρία, την Τουρκία, το Ιράκ, την Ρουμανία και το Αφγανιστάν.

  Ιδιαίτερα αυξήθηκαν οι πολιτογραφήσεις Ιρακινών (κατά 67%) και των Αφγανών (κατά 55%), ενώ αντιθέτως οι πολιτογραφήσεις Τούρκων μειώθηκαν κατά 25%. Τα πολιτογραφημένα άτομα ήταν κατά μέσο ηλικίας 29,3 ετών, ενώ το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται σε 45%.

  Ειδικά σχετικά με τους Ουκρανούς, ο αριθμός των πολιτογραφήσεων αυξήθηκε το 2023 κατά 6% σε σύγκριση με το 2022, ενώ αντιστοιχεί στο 3% του συνόλου των πολιτογραφήσεων για την περσινή χρονιά.

  Διαβάστε επίσης:
  Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν θα επισκεφθεί τη Μαδρίτη

  Ροδόνερο για δέρμα, μαλλιά και μάτια: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος “Λουδοβίκος” βάζει να δοκιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά που του δίνονται  ΣΧΟΛΙΑ