• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Μετά τα Eurofighter προσφέρει και πυραύλους Patriot στην Πολωνία

    • NewsRoom
    εκτόξευση πυραύλου Patriot


    Την αεράμυνα της Πολωνίας εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει η Γερμανία, προσφέροντας της το αεροπορικό σύστημα Patriot, στον απόηχο του πλήγματος από «αδέσποτο» ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, ο οποίος έπεσε σε χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία.

    «Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της – με τα Eurofighters μας και με τα συστήματα αεράμυνας Patriot», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ στη Rheinische Post και στο General Anzeiger.

    Η Γερμανία είχε ήδη προσφέρει βοήθεια στην Πολωνία μέσω γερμανικών Eurofighters, αμέσως μετά το περιστατικό.  Το σύστημα Patriot της Raytheon είναι ένα επίγειο σύστημα ειδικά κατασκευασμένο για να αναχαιτίζει εισερχόμενους πυραύλους.

    Η Γερμανία μαζί με άλλες χώρες του NATO έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αεράμυνας στην ανατολική Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει και τα συστήματα Patriot. Οι γερμανικές δυνάμεις διαθέτουν σήμερα 12 μονάδες Patriot, δύο από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Σλοβακία.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ουκρανία αρνείται τους ρωσικούς ισχυρισμούς για εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου

    Η Φινλανδία θεωρεί πως η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη θα βάλει νέα εμπόδια για την άμεση είσοδό της στο NATO

     



    ΣΧΟΛΙΑ