ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νετανιάχου: Θέλω να μειώσω την αμερικανική στήριξη προς το Ισραήλ στο μηδέν μέσα στην επόμενη δεκαετία
Το Κατάρ προτίθεται να αναλάβει εκ νέου ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για μια κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση των συζητήσεων, ύστερα από την προσωρινή αναστολή του μεσολαβητικού του ρόλου στη σύγκρουση.
Το Κατάρ «αναλαμβάνει και πάλι τη μεσολάβηση» δήλωσε η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των συζητήσεων, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για πιθανές συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων.
Το Κατάρ, όπως οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος, πραγματοποιεί εδώ και μήνες άκαρπες διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση πυρός στη Γάζα ύστερα από έναν χρόνο και πλέον πολέμου, ωστόσο το Εμιράτο του Κόλπου ανέστειλε στις αρχές Νοεμβρίου τη μεσολάβησή του, κατηγορώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς ότι δεν καταδεικνύουν «βούληση και σοβαρότητα».
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το «τίμημα θα είναι τεράστιο» για τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας εάν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν πριν εκείνος αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να στηρίξει ιδιαίτερα το Ισραήλ κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο και διόρισε τον Μάικ Χάκαμπι, πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο και πρώην πάστορα, μέγα υποστηρικτή των κύκλων του εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών, πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε προχθές, Τρίτη, τον Τραμπ για την «ισχυρή του δήλωση».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ίσραελ Κατς: Αν καταρρεύσει η κατάπαυση πυρός, δεν θα ξεχωρίζουμε τον Λίβανο από την Χεζμπολάχ
Ισραήλ: Νέα επίθεση κατά του Λιβάνου παρά την κατάπαυση πυρός
Μεσανατολικό: Εύθραυστη η εκεχειρία – Θα απαντήσουμε στην επίθεση της Χεζμπολάχ, λέει ο Νετανιάχου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρενίτιδα στη Wall Street: Σε υψηλά 5ετίας τα στοιχήματα μικροεπενδυτών στις Big Tech – Ποιες μετοχές «σαρώνουν»
- Νίκος Παπαϊωάννου για ΑΠΘ: Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την επιστροφή των Πανεπιστημίων στις σκοτεινές εποχές της βίας
- Νότιες Κυκλάδες: Ολοκληρώθηκε το Προεδρικό Διάταγμα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Νοτίου Αιγαίου 1
- Βρετανία: Τα φαβορί για την επόμενη μέρα Στάρμερ – Ποιος θα ηγηθεί των Εργατικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.