• Διεθνής πολιτική

    Gardner (BBC): «Κολοσσιαία αποτυχία» των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ – «Πιάστηκαν στον ύπνο»

    • NewsRoom

    Frank Gardner, BBC (Πηγή: BBC)


    Στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για την πρωτοφανή επίθεση μαχητών της Χαμάς, επιρρίπτει ευθύνες ο ανταποκριτής θεμάτων ασφαλείας του BBC, Frank Gardner.

    Όπως αναφέρει ο Gardner, πρόκειται για μια «κολοσσιαία αποτυχία» πληροφοριών για το Ισραήλ.

    Όπως υποστηρίζει, «Το Ισραήλ διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα και εξελιγμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Έχει πληροφοριοδότες ενσωματωμένους μέσα σε μαχητικές ομάδες, όχι μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στον Λίβανο, τη Συρία και αλλού».

    Σημειώνει ακόμη ότι «στο παρελθόν έχει καταφέρει να δολοφονήσει ηγέτες μαχητών είτε με πλήγματα ακριβείας με UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) είτε ακόμη και με παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα. Και όμως σήμερα, στο τέλος μιας εβραϊκής γιορτής, φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο».

    «Η Χαμάς κατάφερε να σχεδιάσει και να εξαπολύσει αυτή την προσεκτικά συντονισμένη επίθεση κατά του Ισραήλ φαινομενικά με απόλυτη μυστικότητα. Το ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει με μαζική ισχύ είναι δεδομένο», τονίζει.

    «Ωστόσο», συμπληρώνει, «οι Ισραηλινοί θα αναρωτιούνται τώρα γιατί οι κατάσκοποι τους απέτυχαν να αναγνωρίσουν την επικείμενη επίθεση και να προειδοποιήσουν τη χώρα αναλόγως».

    Υπενθυμίζεται ότι τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί  7 Οκτωβρίου 2023, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Το αποτέλεσμα είναι να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες Ισραηλινοί και να έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ

    Ελληνικό ΥΠΕΞ: Άμεση καταδίκη της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ

    Ισραήλ: «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε” λέει ο Νετανιάχου – Νεκροί, τραυματίες και αιχμάλωτοι (video)

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ