Διεθνής πολιτική

Γαλλία: Η Τουρκία έστησε παγίδα στην Φον ντερ Λάιεν

  • NewsRoom

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέν Μπον


Την άποψη πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα αγνόησε την επικεφαλής της Κομισιόν κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέν Μπον, ο οποίος χαρακτήρισε «προσβολή» τη μεταχείριση της γειτονικής χώρας προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο δίκτυο RTL, ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε πως «η Τουρκία έστησε παγίδα» στην επικεφαλής της Κομισιόν, σημειώνοντας πως επρόκειτο για εσκεμμένη τουρκική κίνηση, η οποία δεν θα έπρεπε να προκαλεί ενοχές μεταξύ των Ευρωπαίων. «Ήταν ένα είδος παγίδας», υπογράμμισε ο Κλεμέν Μπον.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε πως υπάρχει «ένα πραγματικό πρόβλημα με έλλειψη σεβασμού για τη δημοκρατία και ένα αυταρχικό ρεύμα στην Τουρκία, που θα έπρεπε να ωθήσει τους Ευρωπαίους να είναι πολύ σταθεροί απέναντι στην Άγκυρα», σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» του Ιταλού πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν

Ωστόσο, «στο μέλλον, θα ήταν καλό αν υπήρχε μία και μόνη προεδρία της ευρωπαϊκής διοίκησης» παραδέχθηκε ο κ. Μπον, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ισχυρότερα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία «παγώνει» την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων σε αντίποινα για τη δήλωση Ντράγκι

#GiveHerASeat: Πανευρωπαϊκός σάλος για τη σεξιστική πρόκληση του Ερντογάν στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ερντογάν: Το καλοκαίρι οι πρώτες εργασίες για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ