• Διεθνής πολιτική

    Φωτιά στο εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

    • NewsRoom


    Φωτιά ξέσπασε στην Tela στην Γερμανία και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο του εργοστασίου. Όπως ανακοινώθηκε, αυτή εκδηλώθηκε σε μια υπαίθρια αποθήκη όπου υπήρχαν 800 κυβικά μέτρα ξυλείας, χαρτιού και χαρτονιού. Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε ούτε τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος, ενώ η φωτιά κατασβήστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την επέμβαση 50 πυροσβεστών.

    Το συμβάν αυτό σημαίνει περισσότερα έξοδα για την Tesla η οποία βλέπει ότι η επένδυσή της σε αυτό δεν έχει αποφέρει ακόμα τα έσοδα που αναμένουν τα στελέχη της, αλλά και ο ίδιος ο Elon Musk. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι τόσο το γερμανικό εργοστάσιο όσο και αυτό που δημιούργησε στο Όστιν τού Τέξας για την παραγωγή μπαταριών είναι «καυστήρες χρημάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει αρχίσει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του προς τους Γερμανούς και τη γραφειοκρατία τους, έστω και συγκεκαλυμμένα. Σε μια κίνηση τακτικής, πέρυσι αποφάσισε να απορρίψει την πρότασή τους να λάβει επιχορήγηση περίπου 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει και ένα άλλο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στη χώρα.

    Δείτε το βίντεο

    Διαβάστε επίσης

    Μπλίνκεν: «Η Δύση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία»

    Ιταλία: Φυσικό αέριο από την Βόρεια Αφρική για να «βγάλει» τον χειμώνα

    Άντονι Μπλίνκεν: Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός ένα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream



    ΣΧΟΛΙΑ