• Διεθνής πολιτική

    Άντονι Μπλίνκεν: Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός ένα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν


    “Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός” εάν οι διαρροές φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream προκλήθηκαν από επίθεση ή σαμποτάζ, την ώρα που συνεχίζεται η ενεργειακή αντιπαράθεση Ρωσίας – Ευρώπης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε δηλώσεις του την Τρίτη.

    “Υπάρχουν αρχικές αναφορές που υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ή κάποιου είδους δολιοφθοράς, αλλά αυτές είναι αρχικές αναφορές και δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη”, τόνισε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ. “Αλλά αν επιβεβαιωθούν, αυτό δεν είναι σαφώς προς το συμφέρον κανενός”, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

    Ο Άντονι Μπλίνκεν συμπλήρωσε ακόμη ότι οι διαρροές φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στους αγωγούς Nord Stream δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ευρώπης.

    Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να προσφέρει βοήθεια στους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ όσον αφορά την έρευνα για την αιτία των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αέριου.

    Σημειώνεται ότι οι ανεξήγητες διαρροές φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας έχουν οδηγήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό της αιτίας, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου να οφείλονται σε σαμποτάζ.

    Διαβάστε επίσης

    Nord Stream: Δολιοφθορά η διαρροή φυσικού αερίου; – Σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις κοντά στον αγωγό (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ