• Διεθνής πολιτική

    Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας

    • NewsRoom
    Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Την πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο.

    Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθιά τη χώρα σας» ανέφερε.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

    Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο – Θα μιλήσει στο ουκρανικό κοινοβούλιο

    Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα, για έκτη φορά, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    «Το θέμα της διεύρυνσης θα είναι στην κορυφή της ατζέντας, όπως και η οικονομική και στρατιωτική στήριξη» επισήμανε σε δήλωσή της σε δημοσιογράφους που την συνοδεύουν μεταξύ των οποίων απεσταλμένος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), μέλος του European Newsroom.

    Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι στο τραπέζι βρίσκεται το δωδέκατο πακέτο κυρώσεων τονίζοντας την στήριξη στην Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειαστεί».

    H αποστολή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πραγματοποιείται μόλις μερικές ημέρες πριν από την παρουσίαση των εκθέσεων της Κομισιόν για την διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

    Την περασμένη εβδομάδα, είχε μεταβεί στα Δυτικά Βαλκάνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Η Ελλάδα ούτε εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις ούτε της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο

    Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Μελόνι μετά τη φάρσα των Ρώσων ηθοποιών

    Κασσελάκης: Περιοδεία στον νομό Κορινθίας – Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας



    ΣΧΟΛΙΑ