• Πολιτική

  Κασσελάκης: Περιοδεία στον νομό Κορινθίας – Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε οινοποιείο στη Νεμέα

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε οινοποιείο στη Νεμέα


  Περιοδεία στον νομό Κορινθίας πραγματοποιεί από το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

  Κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Νεμέας, ο κ. Κασσελάκης «διέκρινε τη δυνατότητα για έναν ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη», σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης «επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται».

  Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού».

  «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψής του.

  Κασσελάκης: Επίσκεψη σε οινοποιεία της Νεμέας

  Κοντά στον Έλληνα παραγωγό κρασιού βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Κόρινθο, επισκεπτόμενος το Οινοποιείο Γκόφα στο Κούτσι Νεμέας.

  Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε «τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ εξήρε την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου».

  Συγκεκριμένα ανέφερε:

  «Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας – ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ‘οικοσύστημα’ γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό».

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης έθιξε επίσης και «το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

  «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Στην συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Κασσελάκης μετέβη στο δημαρχείο Νεμέας όπου είχε συνάντηση με φορείς.

  Διαβάστε επίσης:

  Δένδιας: Η Ελλάδα ούτε εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις ούτε της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο

  Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση

  Κωστής Χατζηδάκης: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο  ΣΧΟΛΙΑ