ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο ενδεχομένως προκάλεσε προβλήματα σε άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα, δήλωσε προκλητικά σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έχει χιλιάδες στρατιώτες στα κατεχόμενα και «θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας» εκεί.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα επανεξεταστεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία το 2019, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Εμείς με την Λιβύη, όπως γνωρίζετε, έχουμε διευθετήσει αυτό το ζήτημα μεταξύ μας. Αυτό ενδεχομένως να έχει προκαλέσει προβλήματα σε άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έργο αυτό που κάνουμε γίνεται σύμφωνα με το νόμο και με βάση την αμοιβαία συναίνεση. Εμείς αυτό κοιτάζουμε».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Χαλίφα Χαφτάρ, του ηγέτη των δυνάμεων που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη, στην Τουρκία και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ανατολική Λιβύη, ο Χακάν Φιντάν είπε ότι οι σχέσεις με την ανατολική Λιβύη εξελίσσονται αρκετά καλά.
Όσον αφορά τις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τον Αύγουστο το Κάιρο και πως «Θεού θέλοντος, θα φιλοξενήσουμε επίσης τον (Αιγύπτιο πρόεδρο) κ. Σίσι στην Άγκυρα». Σημείωσε δε πως «η Αίγυπτος έχει μεγάλα σύνορα με τη Λιβύη. Η Αίγυπτος δικαιολογημένα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ασφάλειας των συνόρων εκεί, το οποίο πρέπει να επιλυθεί. Ως εκ τούτου, και η Αίγυπτος έχει ένα ενδιαφέρον για τη Λιβύη».
Διαβάστε επίσης:
Kering (Gucci): Σε χαμηλό 7ετίας η μετοχή – «Ναυαγεί» το σχέδιο αναβίωσης της εμβληματικής μάρκας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.