ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία ημέρα μετά την επίσημη ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την προμήθεια ενός νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας από το Ισραήλ.
Το κόστος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, γνωστού ως David’s Sling (Σφεντόνα του Δαβίδ), εκτιμάται σε 316 εκατ. ευρώ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Το σύστημα, που κατασκευάζεται από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael, αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά την εμβέλεια της επίγειας αντιαεροπορικής άμυνας της Φινλανδίας.
Το David’s Sling, γνωστό και ως “Μαγικό Ραβδί”, είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Για την οριστικοποίηση της πώλησης αυτού του συστήματος στη Φινλανδία, απαιτείται επίσης η έγκριση της Ουάσινγκτον, αναφέρει το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αυτή είναι η επιστολή προς την EuroLeague για την έδρα του Final-4 του 2026»
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Κωνσταντίνος Λάμπρου
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τους ψαράδες για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους
- Νοσοκομείο «Ελπίς»: Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό από μπαλκόνι
