• Διεθνής πολιτική

    Έξαλλος με την ΕΕ ο Ερντογάν: «Αν εμείς χάσουμε μια, εσείς θα χάσετε δέκα!»

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Έξαλλος παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό που διατήρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα του περί «ασυναγώνιστης επίδοσης στον υγειονομικό τομέα». Όπως αναφέρει το sigmalive, ο Ερντογάν φέρεται να διαμήνυσε προς την ότι «εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!»

    «H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε πέντε, εσείς θα χάσετε δέκα!», τόνισε.

    Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα επανέλαβε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε καλύτερη από όλα τα άλλα κράτη στον τομέα της υγείας, αν και βρίσκεται στην πρώτη δεκαπεντάδα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, ενώ υπήρχαν αρκετές καταγγελίες περί ελλείψεων στην ενημέρωση και στα επίσημα στοιχεία που έδινε το κράτος.

    «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό», ανέφερε ο Ερντογάν.



    ΣΧΟΛΙΑ