ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για την ΕΕ και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο πιο θετική σχέση γίνεται, αλλά «την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή γι’ αυτό είναι στην Στρατηγική Πυξίδα» ανέφερε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ερωτηθείς για την αντίδραση της Άγκυρας σχετικά με την παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι «προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το οποίο είναι κοντά, μία ήδη συμφωνημένη γλώσσα από Συνόδους Κορυφής ή Συμβούλια Υπουργών.
Αυτό που υπάρχει στην παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κάτι το οποίο ήδη έχει ειπωθεί από το Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια».
Τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μία ισχυρή σχέση με την Τουρκία, η οποία είναι πολύ σημαντική χώρα για εμάς και να προσπαθήσουμε να έχουμε εποικοδομητική, όσο πιο θετική σχέση γίνεται με αυτή τη χώρα. Αλλά την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή και γι’αυτό είναι στην Πυξίδα».
Διαβάστε επίσης
Αντίδραση ΥΠΕΞ Τουρκίας για τη «Στρατηγική πυξίδα» της ΕΕ που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ορόσημο για την ΕΕ η υιοθέτηση της Στρατηγικής Πυξίδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο: Ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες να πιέσουν τις χώρες που βρίσκονται για άμεση δράση κατά του Ιράν
- Υπουργείο Εσωτερικών: Πενήντα εκατομμύρια ευρώ για το 2026 στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας
- Σδούκου: Σταδιακά θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης
- ΔΥΠΑ: Έως τις 23 Μαρτίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 18-29 ετών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.