• Διεθνής πολιτική

    Εύα Καϊλή: Είδε το παιδί της στις φυλακές – Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο χρηματισμού

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Το παιδί της στις φυλακές του Χάρεν, όπου βρίσκεται προφυλακισμένη για την ενδεχόμενη συμμετοχή της στο σκάνδαλο των Βρυξελών, φέρεται να είδε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης της κας Καϊλή, απορρίπτουν το ενδεχόμενο να κρατήσει την κόρης της μαζί της στη φυλακή.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι δικηγόροι της κας. Καϊλή αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης εντός του Ιανουαρίου, ενώ το αίτημα ενδέχεται να εξεταστεί νωρίτερα λόγω του ότι η 22α Ιανουαρίου είναι Κυριακή.

    Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, η ασυλία της Εύας Καϊλή «έσπασε», όταν οι βελγικές αρχές είδαν τον πατέρα της να βγαίνει από το σπίτι της κρατώντας μία βαλίτσα στο χέρι. Οι βελγικές αρχές παρακολουθούσαν μόνον όσους δεν είχαν βουλευτική ασυλία και σταδιακά  οδηγήθηκαν σε όσους εμπλέκονταν στο σκάνδαλο του χρηματισμού, που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και ένα μήνα.

    Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών οι μεταφορές χρημάτων από το Κατάρ γράφει η La Repubblica

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι λογαριασμοί της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών και της Αρχής Καταπολέμησης για Ξέπλυμα Χρήματος, ούτως ώστε να διερευνηθούν οποιεσδήποτε τυχόν μεταφορές έχουν γίνει από το Κατάρ.

    Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατόπιν εντολής των Βρυξελλών, η Εισαγγελία του Μιλάνου βρίσκεται σε διαδικασία ερευνών σε επτά τρεχούμενους λογαριασμούς των Τζόρτζι, Παντσέρι και Λούκα Βισεντίνι. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία οδηγούν και σε άλλους λογαριασμούς και στη Λατινική Αμερική, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για το βραζιλιάνικο πιστωτικό ίδρυμα «Lift Bank».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Qatargate: Κατεπείγουσα διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας δύο βουλευτών



    ΣΧΟΛΙΑ