ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση 21 Ρώσων διπλωματών και άλλων εργαζομένων στη ρωσική πρεσβεία για να «υπάρξει ισαριθμία» στο διπλωματικό προσωπικό των δύο χωρών αντίστοιχα στο Ταλίν και τη Μόσχα.
«Δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για το σημερινό μέγεθος της ρωσικής πρεσβείας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Ρεϊνσάλου σε ανακοίνωσή του.
Ο αριθμός των θέσεων (σ.σ. εργασίας) στις πρεσβείες της Ρωσίας και της Εσθονίας θα είναι πλέον ίσος, ανέφερε το υπουργείο.
Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ρωσίας στο Ταλίν θα μειωθεί έτσι σε οκτώ διπλωμάτες και 15 μέλη διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
Όσοι απελαύνονται πρέπει να φύγουν από την Εσθονία μέχρι το τέλος του μήνα.
Τον περασμένο Απρίλιο, η Ρωσία διέταξε το κλείσιμο των προξενείων της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη και στο Πσκοφ και κήρυξε το προσωπικό τους «persona non grata».
Η Μόσχα έλαβε αυτή την απόφαση όταν οι τρεις χώρες της Βαλτικής, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Βαλερί Γκερασίμοφ: Αναλαμβάνει τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία
Ερντογάν: Οι τρομοκράτες να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΣΑ: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
- Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ
- Κώστας Σκρέκας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κανείς δεν θα ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου
- Πώς θα βγουν στη σύνταξη 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες – Τι προβλέπει η νομοθεσία
