• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Οι τρομοκράτες να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ερντογάν παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «λυτρωτή» των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στο Αιγαίο, ενώ έκανε λόγο για κάποιες χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα ή τους σκοτώνουν.

    «Δυστυχώς, οι χώρες αυτές βρίσκονται σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς δεν γίνεται κανένα βήμα προς αυτούς που ασκούν αυτή την καταπίεση», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Οι τρομοκράτες να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»

    Σύμφωνα με τον Ερντογάν από τις επιχειρήσεις διάσωσης της Τουρκίας, μόνο πέρσι σώθηκαν είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ οι «υποτιθέμενοι σωτήρες» μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους.

    «Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν.

    Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί προκλητική ρητορική για το ζήτημα των προσφύγων.

    Στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές για το φράκτη στον Έβρο, λέγοντας ότι είναι «φασιστικό» μέτρο. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «συμπεριφέρεται κτηνωδώς στους πρόσφυγες», χαρακτηρίζοντας ως  «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τους καταυλισμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Αποπέμφθηκε βουλευτής των Τόρις που συνέκρινε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με το Ολοκαύτωμα



    ΣΧΟΛΙΑ