ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην καταδίκη των συγκρούσεων στο τέμενος Αλ Άσκρα της Ιερουσαλήμ προχώρησε η Τουρκία.
«Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις. Η καταπάτηση του τεμένους Άλ Άκσα είναι η κόκκινη γραμμή μας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους», πρόσθεσε.
Οι βίαιες συγκρούσεις στο τέμενος Αλ Άκσα συνέβηδαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους ισραηλινούς αστυνομικούς να συλλαμβάνουν πάνω από 350 ανθρώπους. Οι ταραχές έρχονται σε μια περίοδο έντασης, με τους μουσουλμάνους Παλαιστίνιους να γιορτάζουν το Ραμαζάνι και τους εβραίους Ισραηλινούς το Πάσχα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε τις συγκρούσεις »απαράδεκτες», αναφέροντας και αυτός πως ξεπέρασαν το όριο. Η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ έχει ξεκινήσει αλλά η δέσμευσή μας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης και των αρχών μας, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τις Βρυξέλλες.
Διαβάστε επίσης
Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο ανοικτά της Αττάλειας – Ένας νεκρός και οκτώ αγνοούμενοι
Ιταλία: Σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η συνάντηση με τον Σι προγραμματίζετε καθώς ο πόλεμος στο Ιράν συνεχίζεται
- Νίκη Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Bloomberg: Στα χέρια της Τεχεράνης η πετρελαϊκή δίοδος
- Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.