• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    • NewsRoom
    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


    Κρίσιμη αλλά σταθερή θεωρείται η κατάσταση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική με καρδιαγγειακά προβλήματα.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, του έχουν χορηγηθεί αντιβιοτικά, εξαιτίας πνευμονίας και η αναπνοή του, ενώ στην φάση αυτή υποστηρίζεται μηχανικά.

    Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επικοινωνεί με τους γιατρούς. Ο Καβαλιέρε εισήχθη στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης, εξαιτίας λοίμωξης που δεν θεραπεύθηκε αποτελεσματικά.

    Απόψε είναι πιθανόν να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

    Στο νοσοκομείο βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.

    Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter “Forza Silvio” (κουράγιο, Σίλβιο).

    «Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», η ευχή που δημοσίευσε στο Facebook ο γραμματέας της Λέγκας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι με μια φωτογραφία που τον εικονίζει μαζί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Στην εντατική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι



    ΣΧΟΛΙΑ