• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν προς Ζελένσκι: «Κρίσιμης σημασίας η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών»

    • NewsRoom


    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τηλεφωνικά στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη ότι η ικανότητα της Ουκρανίας και της Ρωσίας να πουλάνε σιτηρά είναι κρίσιμης σημασίας για ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

    Μιλώντας αφού η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει εκ νέου στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από την εμπόλεμη Ουκρανία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι διπλωματικές προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος με μια δίκαιη λύση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο Ζελένσκι από τη μεριά του δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την “ενεργό συμμετοχή” του στη διατήρηση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

    Σε δήλωσή του μέσω Telegram, ο Ζελένσκι είπε ότι συζήτησε επίσης περαιτέρω βήματα για την επιστροφή των κρατουμένων, λέγοντας ότι η υποστήριξη της Τουρκίας είναι σημαντική. Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον μία υψηλού προφίλ ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Εξέγερση επιστράτων στο Ουλιάνοφσκ επειδή δεν τους έδωσαν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί (βίντεο)

    Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Β. Κορέα ότι παρέχει κρυφά στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία

    Ρωσία: Η Δύση πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει προκλήσεις για να αποφευχθεί μια πυρηνική καταστροφή



    ΣΧΟΛΙΑ