• Διεθνής πολιτική

    Νέες απειλές Ερντογάν: Σταματήστε την στρατιωτικοποίηση των νησιών – Δεν αστειεύομαι

    • NewsRoom
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Toύρκος πρόεδρος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σήμερα τη στρατιωτική άσκηση «Efes 2022» στη Σμύρνη, κάλεσε την Ελλάδα «να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών Ανατολικού Αιγαίου» και να ενεργήσει «σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες».

    Παράλληλα, πρόσθεσε «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο, αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει», ανέφερε.

    «Οι προσπάθειες να εντάξουν τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες και να εμπλέξουν κι αυτές, δεν σημαίνει τίποτα πέρα από μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος. Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά. Δεν μπορεί να φτάσει κάπου», πρόσθεσε.

    Όπως είπε, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο κρέμονται από μια κλωστή. «Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που καταπατώνται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μπουν στην ατζέντα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

    «Τις προκλήσεις της Ελλάδας τις αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία, Όμως βλέπουμε πως αυτή η ψυχραιμία μας παρεξηγήθηκε από την άλλη πλευρά. Η Τουρκία δεν καταπατά το δικαίωμα και το δίκαιο κανενός. Αλλα δεν επιτρέπει και να της καταπατηθούν και τα δικαιώματά της από κανέναν. Αυτή η χώρα (η Ελλάδα) από την ίδρυση της, βασιζόμενη στις πλάτες άλλων χωρών, εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Καλούμε την Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της, να μείνει μακριά από τα όνειρα, τις δηλώσεις και τις ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει, όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα. Συνέλθετε! Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει, όταν χρειαστεί, να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει το διεθνές δίκαιο στο ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Oμέρ Τσελίκ: Ίσως έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα

    Μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανάρτηση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Oμέρ Τσελίκ.

    «Ίσως έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας εικόνες από την άσκηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μήνυμα N. Δένδια σε Τουρκία: Φροντίστε οι σχέσεις μας να κινούνται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

    Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτακη: Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο, ενώ είχαμε πει να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες



    ΣΧΟΛΙΑ