• Διεθνής πολιτική

    Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτακη: Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο, ενώ είχαμε πει να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , Τουρκία

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέες δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με όσα ανέφερε κατά της Τουρκίας στην ομιλία του στο Κογκρέσο έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

    «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», ανέφερε ο Ερντογάν.

    Παράλληλα, επιτέθηκε ξανά προς την Ελλάδα για τις αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στη χώρα, λέγοντας πως «δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα»

    Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

    Διαβάστε επίσης:

    Μήνυμα N. Δένδια σε Τουρκία: Φροντίστε οι σχέσεις μας να κινούνται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

    Νέο Κώδικα Μετανάστευσης εντός του 2022 προανήγγειλε ο Νότης Μηταράκης



    ΣΧΟΛΙΑ