• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Κανένα σχέδιο που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία δεν μπορεί να επιβιώσει στην Ανατολική Μεσόγειο

    • NewsRoom
    Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Τις απειλές του κατά των υπόλοιπων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, κανένα project που αποκλείει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει πιθανότητες να εφαρμοστεί.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δεν επεδίωξε ποτέ περιφερειακή ένταση, ενώ έκανε «έκκληση» να μετατραπεί η Μεσόγειος σε «πεδίο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης».

    «O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρο”», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή».

    Αναφερόμενος στον Turkish Stream έκανε λόγο για «ιστορικό γεγονός» για τις διμερείς σχέσεις με την Ρωσία και τη συνεργασία στην ενέργεια.



    ΣΧΟΛΙΑ