• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία τώρα προσεγγίζουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    «Εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία, να επιβάλουν τις θέσεις τους και τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τώρα προσεγγίζουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην ειδική σύνοδο για την 75η επέτειο του ΟΗΕ, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

    Σε ομιλία του σήμερα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η απληστία, ο εγωισμός, η μονοπώληση της εξουσίας αλλά και η επιθυμία να συνεχιστεί η αποικιοκρατία χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στο να επικρατήσει η δικαιοσύνη στο παγκόσμιο σύστημα.

    Αναφορικά με τις αποτυχημένες προσπάθειες του ΟΗΕ να επιτύχει σταθερότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι περιοχές όπως η Συρία, η Παλαιστίνη, η Υεμένη και το Αφγανιστάν αποτελούν απόδειξη της κατάστασης αυτής λέγοντας πως, παρά τα ιδανικά που έχουν διαμορφωθεί, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις, αλλού ούτε να τερματίσει αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι προκειμένου το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών να ανακτήσει την ισχύ του, πρώτα το Συμβούλιο Ασφάλειας θα πρέπει να αναμορφωθεί. «Ένα Συμβούλιο με μία δομή που αφήνει την μοίρα 7 δισ. ανθρώπων στο έλεος πέντε χωρών δεν είναι δίκαιο και δεν είναι βιώσιμο».

    «Μια αρχιτεκτονική του Συμβουλίου που είναι δημοκρατική, διαφανής, υπεύθυνη και αποτελεσματική και βασίζεται σε δίκαιη εκπροσώπηση έχει γίνει μια ανάγκη – για την ανθρωπότητα», δήλωσε.

    Ανέφερε, επίσης ότι η δημιουργία ενός κέντρου των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη, την εμπορική πρωτεύουσα της Τουρκίας και σταυροδρόμι των ηπείρων, επίσης θα στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και την προσπάθεια για σταθερότητα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ