• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Άλλες χώρες σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από τουρκικές σημαίες

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχωρά η τουρκική ηγεσία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος την Μεγάλη Τετάρτη είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες».

    «Την ώρα που άλλες χώρες οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες, σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά την παρακολούθηση της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα.

    «Το να έχουμε μια ισχυρή ναυτική δύναμη δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή στην υπεράσπιση της πατρίδας. Το προσωπικό μας ειδικών καθηκόντων που συμμετείχε στην άσκηση έδειξε ότι ήταν πάντα έτοιμο για την επιχείρηση εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις διαφορές των δύο πλευρών.

     «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη. Η ειρήνη επήλθε, αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν, προκαλούνται εντάσεις κατά καιρούς. Απαντήσαμε στις κινήσεις τους στην Αν. Μεσόγειο. Η ένταση συνεχίζεται. Έχουμε διαφωνίες στο Αιγαίο. Τα προβλήματα δεν επιλύονται σε μία συνάντηση. Ξεκινήσαμε εκ νέου τις διαβουλεύσεις. Επιπλέον, η περσινή άφιξη του Δένδια στην Άγκυρα έφερε το άνοιγμα 25 άρθρων όπου έχουν να γίνουν ακόμα διάφορα. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που θα βελτιώσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Δύο νεκροί και 20 τραυματίες στη μεγάλη φωτιά σε κτίριο των ενόπλων δυνάμεων

    Ιταλός υπ. Οικολογικής Μετάβασης: Σύντομα θα πρέπει να διακόψουμε την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ