• Διεθνής πολιτική

    Έρικ Άνταμς, ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

    • Νένα Σώκου

    Έρικ Άνταμς, πιθανότατα ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης (ΑΠΕ)


    Η Νέα Υόρκη θα έχει και πάλι δημοκρατικό δήμαρχο, αν όλα πάνε καλά στις εκλογές του Νοεμβρίου για τον μαύρο Έρικ Άνταμς, ο οποίος κέρδισε την κούρσα του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.

    Ο Έρικ Άνταμς κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο διάδοχος του Μπιλ ντε Μπλέιζιο, μετά την βραχεία επικράτησή του με 50,5% έναντι 49,5% της ανθυποψήφιάς του Κάθριν Γκαρσία.

    «Αν και υπάρχουν ακόμη κάποιες ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο: ένας ιστορικός, πολύμορφος συνασπισμός νεοϋορκέζων της εργατικής τάξης μας οδήγησε στην πρώτη νίκη για την Δημαρχία της Πόλης της Νέας Υόρκης» δήλωσε ο Άνταμς.

    «Τώρα πρέπει να εστιάσουμε στην νίκη του Νοεμβρίου, ώστε να πετύχουμε όσα υποσχεθήκαμε για αυτή την πόλη, για ένα ασφαλές, δίκαιο και προσιτό μέλλον  για όλους τους νεοϋορκέζους» πρόσθεσε ο Άνταμς.

    Ο 60χρονος Έρικ Άνταμς είναι ο απερχόμενος δήμαρχος του διαμερίσματος του Μπρούκλιν, πρώην γερουσιαστής και επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης, του γνωστού NYPD.

    Η εκστρατεία του εστίασε κυρίως στην αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας, μια μόνιμη πληγή για την Νέα Υόρκη.

    Ο Άνταμς που εάν εκλεγεί θα γίνει ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος της Νέας Υόρκης μετά τον Ντέιβιντ Ντίνκινς, ο οποίος υπηρέτησε ως 106ος δήμαρχος από το 1990 έως το 1993.

    Ο Άνταμς έχει δηλώσει πως θέλει να αναβιώσει και να αναμορφώσει τις μυστικές υπηρεσίες του NYPD, στοχεύοντας να πατάξει την παράνομη κατοχή όπλων.

    Ο νικητής του Δημοκρατικού κόμματος θα αντιμετωπίσει στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, τον Κέρτις Σλίουα. Ένας από τους δύο θα διαδεχτεί τον δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλέιζιο, δήμαρχο για δύο θητείες.

    Το Μεγάλο Μήλο έχει να εκλέξει ρεπουμπλικανό δήμαρχο από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2001 και του 2005.

    Διαβάστε επίσης:

    ΚΕΦίΜ: 179 από τις 365 μέρες του 2020 εργαστήκαμε για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

     



    ΣΧΟΛΙΑ