• Διεθνής πολιτική

    Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα κατασχεμένο το πλοίο ισραηλινών συμφερόντων

    • NewsRoom


    Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 120 μιλίων (195 χλμ) από την τελευταία αναφερόμενη θέση του, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με το Ισραήλ και το οποίο κατασχέθηκε από το Ιράν κάποιες ώρες πριν η Ισλαμική Δημοκρατία εξαπολύσει τις επιθέσεις με drone και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου.

    Το containership MSC Aries ήταν ορατό σε ιστοτόπους παρακολούθησης πλοίων μέχρι πριν από τρεις μέρες, πλέοντας περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) από τις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ρότα προς Ινδία.

    Στη συνέχεια, την Κυριακή, σε δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τον ιστότοπο θαλάσσιας κυκλοφορίας Tankertrackers.com φάνηκε κοντά σε δύο ιρανικά νησιά στα στενά του Ορμούζ. Το BBC εξέτασε τις εικόνες και πιστεύει ότι ταιριάζουν με το μήκος και τα χαρακτηριστικά του MSC Aries.

    Τα 25 μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Ινδοί, πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο. Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Ιράν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάστασή τους.

    Διαβάστε επίσης:
    Orilina Properties: Αύξηση 26,7% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το 2023

    Υπ. Οικονομικών: Πώς σχολιάζει την πρόβλεψη του ΔΝΤ για ανάπτυξη 2% στην Ελλάδα το 2024

    Χρηματιστήριο: Έσπασαν τα margins – Eπανατιμολόγηση και μαζικές ρευστοποιήσεις από funds και Έλληνες επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ