ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έδωσε εντολή στις Μυστικές Υπηρεσίες να επανεξετάσουν δύο εξίσου αληθοφανή σενάρια για την προέλευση του κορονοϊού.
«Από σήμερα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εστιάσει σε δύο πιθανά σενάρια, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.
«Ενώ δύο στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων συγκλίνουν προς το πρώτο σενάριο και ένα κλίνει περισσότερο προς το δεύτερο, η πλειονότητα των στοιχείων δεν δείχνουν ότι υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για να εκτιμήσει η Υπηρεσία ποιο από τα δύο είναι το επικρατέστερο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Μπάιντεν αποκάλυψε ότι νωρίτερα φέτος είχε αναθέσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ετοιμάσει μια έκθεση για την προέλευση της covid-19, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχομένων να προέκυψε είτε από επαφή ανθρώπου με κάποιο μολυσμένο ζώο είτε από κάποιο “ατύχημα” σε εργαστήριο.
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι έλαβε την έκθεση νωρίτερα αυτό το μήνα και στη συνέχεια ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση.
Διαβάστε επίσης:
Τζο Μπάιντεν: Θα θέσει το ζήτημα της Λευκορωσίας στη σύνοδο με τον Πούτιν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γουόρεν Μπάφετ: 7 συμβουλές του που παραμένουν επίκαιρες το 2025
- Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές στον πλανήτη
- Λεονίντ Μπλαβάτνικ: Γιατί πήρε ελληνική ιθαγένεια ο billionaire που είναι 75ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κουνούπι Αργολίδας – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Βεργαίικα
