• Διεθνής πολιτική

    Εμφύλιος Wagner – Πούτιν: Απαγορεύτηκαν οι μαζικές εκδηλώσεις – Στο Κρεμλίνο παραμένει ο Πούτιν

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας

    Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας


    Θέση μάχης με πολυβόλο όπλο στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας φέρεται πως έχουν οργανώσει Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με την ρωσική καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα «Vedomosti».

    Επιπλέον, οι φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Wagner. Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Ο Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο

    Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να βρίσκεται στο Κρεμλίνο, όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε διάφορες αναφορές σε κανάλια στο Telegram πως ο Πούτιν φέρεται να έφυγε από τη Μόσχα και βρίσκεται, για λόγους ασφαλείας, σε μία από τις κατοικίες του σε άλλη περιοχή.

    Ταυτόχρονα, τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν και η πόλη έχει τεθεί σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής προστασίας.

    Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ ανακοινώνει ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης» στη Ρωσία

    Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.

    «Οι μαχητές του υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε το κράτος», δήλωσε στο Telegram ο Καντίροφ.

    Οι μαχητές του Καντίροφ είχαν πολύ ενεργή συμμετοχή στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Ανεστάλη η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα

    Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αναβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν σήμερα στη Μόσχα, στο πλαίσιο της επιβολής του αντιτρομοκρατικού καθεστώτος.

    Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

    Αμνηστία στους μισθοφόρους της Wagner που θα καταθέσουν τα όπλα – Τι δήλωσε Ρώσος βουλευτής

    Αμνηστία θα δοθεί στους μισθοφόρους της Wagner που θα καταθέσουν τα όπλα, αλλά αυτοί θα πρέπει να δράσουν γρήγορα, δήλωσε ένας Ρώσος βουλευτής, σύμφωνα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
    «Οι μαχητές Wagner μπορούν ακόμα να καταθέσουν τα όπλα και να αποφύγουν την τιμωρία, δεδομένων των επιτευγμάτων τους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία), αλλά θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα», ανέφερε ο Pavel Krasheninnikov.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Υπογράφει νόμο που επιτρέπει φυλάκιση 30 ημερών για παραβίαση του στρατιωτικού νόμου

    Ανταρσία Wagner: Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής

    Άμεση ανάλυση BBC: Πώς ο Πριγκόζιν της Βάγκνερ από σύμμαχος έγινε επαναστάτης

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ