ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Ντόναλντ Τραμπ επικυρώνει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: «Το υπέγραψα στις Βερσαλλίες» – Video με την στιγμή της υπογραφής
Η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, όπως προτείνουν η Βρετανία και η Γαλλία στο πλαίσιο μιας πιθανής συμφωνίας εκεχειρίας με τη Ρωσία, είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από το Κίεβο και όχι από τη Μόσχα, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολλές τοπικές, γαλλικές εφημερίδες.
Ο Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προωθούν την ιδέα της συντονισμένης στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία. Ο Στάρμερ οργάνωσε το Σάββατο μια τηλεδιάσκεψη με τον Μακρόν και πολλές άλλες χώρες, συμμάχους της Ουκρανίας, χωρίς τις ΗΠΑ.
«Η Ουκρανία είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος. Εάν ζητά να σταθμεύουν συμμαχικές δυνάμεις στο έδαφός της, αυτό δεν είναι κάτι που εναπόκειται στη Ρωσία να το δεχτεί ή όχι», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Η Ρωσία έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη την ιδέα να σταθμεύουν στην Ουκρανία στρατιώτες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Μακρόν είπε ότι μια ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη θα αποτελείται από «μερικές χιλιάδες στρατιώτες» από κάθε χώρα. Αρκετές ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Όμως, όπως και άλλες πλευρές μιας πιθανής εκεχειρίας, η μορφή που θα έχει αυτή η ειρηνευτική δύναμη παραμένει ασαφής.
Η Βρετανία και η Γαλλία λένε ότι θα μπορούσαν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ενώ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι είπε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο.
Διαβάστε επίσης
Νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τις αποταμιεύσεις της για χρηματοδότηση άμυνας, καινοτομίας και ψηφιακών υποδομών
- ΗΠΑ: Έπεσε κάτω από τα $4 το γαλόνι η βενζίνη μετά από τρεις μήνες
- Βαρδακαστάνης για επεισόδιο Διαμαντοπούλου-Δούκα: Άστοχες οι δηλώσεις και των δύο – Αν είναι να γίνει κάτι θα το αποφασίσει ο πρόεδρος, λέει για διαγραφές
- Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώνεται μετά από 220 χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.