• Top Stories

    Συναγερμός στο Λονδίνο: Όχημα έπεσε πάνω στον φράχτη του βρετανικού Κοινοβουλίου (upd)

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στο Λονδίνο, όταν έγινε γνωστό ότι όχημα έπεσε πάνω στον ατσάλινο φράχτη του βρετανικού Κοινοβουλίου, προκαλώντας τον τραυματισμό άγνωστου αριθμού πεζών. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο 200 ένοπλοι αστυνομικοί. οι οποίοι συνέλαβαν έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής.

    Το αυτοκίνητο έπεσε αρχικά πάνω σε ποδηλάτες, πριν καταλήξει στα κιγκλιδώματα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο με προτεταμένα τα όπλα τράβηξαν έξω από το ασημί αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος περιγράφεται «μαύρος, που φορούσε ένα φουσκωτό μαύρο μπουφάν».

    Το σημείο έχει αποκλεισθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις· περισσότερα από δέκα περιπολικά και τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί σκύλοι βρίσκονται εντός της Πλατείας του Κοινοβουλίου.

    Η Scotland Yard μέχρι στιγμής δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. «Προσπαθούμε να συνδέσουμε την εικόνα», τόνισε εκπρόσωπός της. Η Αντιτρομοκρατική, που έχει αναλάβει τις έρευνες, απέκλεισε την περιοχή, απομακρύνοντας υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, καθώς και πολίτες, ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Ουέστμινστερ.

    «Στις 07.37 (τοπική ώρα) σήμερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άνδρας οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σημείο. Ένας αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα τις έχουμε στη διάθεσή μας» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για το συμβάν.

    «Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ»

    Αυτόπτες μάρτυρες μετέφεραν πως ακούστηκε ένα «μεγάλο μπαμ» γύρω στις 7:30 το πρωί. Είδαν ένα αυτοκίνητο να τρέχει με με 50 χλμ και φαινόταν να πηγαίνει «στοχευμένα» πάνω στο Κοινοβούλιο, προσκρούοντας στις μπάρες. Ακούστηκαν ουρλιαχτά και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας.

    Ένας από τους μάρτυρες, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι είδε ένα μικρό αυτοκίνητο να χτυπά πρώτα ποδηλάτες και μετά να καταλήγει στις μπάρες του Ουέστμινστερ.

    «Μερικές από τις ενέργειές του φαίνονταν να ήταν ηθελημένες» πρόσθεσε.

    «Νομίζω ότι ήταν εσκεμμένο. Το αυτοκίνητο πήγαινε με ταχύτητα προς τις μπάρες. Άκουσα φασαρία και ουρλιαχτά. Γύρισα και είδα ένα ασημένιο αυτοκίνητο να πηγαίνει με ταχύτητα προς τα κάγκελα, ίσως και πάνω στο πεζοδρόμιο» δήλωσε άλλη μάρτυρας.

    Άλλοι μάρτυρες τόνισαν ότι οι αστυνομικοί αρχικά κοντοστάθηκαν και έμοιαζαν να ανησυχούσαν ότι το αυτοκίνητο έφερε εκρηκτικά.

    «Ήταν πολύ, πολύ, πολύ τρομακτικό και αγχώθηκα πολύ. Βασικά είδα έναν άντρα να οδηγεί ένα αυτοκίνητο και να πηγαίνει πάνω στα κιγκλιδώματα. Μετά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος» τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ στο Μάντσεστερ: Πυροβολισμοί και τραυματίες, άφαντοι οι δράστες, άγνωστα τα αίτια



    ΣΧΟΛΙΑ