• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη.

    Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Σκοπός του να στηρίξει το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει με τον αναγνωρισμένο πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ όπως επίσης και να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην περιοχή.

    «Θα στείλουμε στρατεύματα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα της περιοχής», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Στέλνει σεισμογραφικό πλοίο για έρευνες

    Ο Ερντογάν εν συνεχεία των δηλώσεών του για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να στείλει και το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες στην περιοχή, ώστε όπως υποστήριξε καμία άλλη χώρα να μην μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες στα χωρικά ύδατα της Αφρικανικής χώρας χωρίς την έγκριση της Άγκυρας και της Τρίπολης.

    «Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρέις θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ