• Διεθνής πολιτική

    Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι έφτασαν στο Κίεβο

    • NewsRoom
    Μάριο Ντράγκι - Όλαφ Σολτς - Εμανουέλ Μακρόν

    Μάριο Ντράγκι – Όλαφ Σολτς – Εμανουέλ Μακρόν (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφθασαν στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

    Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

    Δείτε βίντεο από την άφιξη: 

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία, όπως μετέδωσαν σήμερα το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

    Μάριο Ντράγκι - Εμανουέλ Μακρόν - Όλαφ Σολτς (Πηγή: La Repubblica)
    Μάριο Ντράγκι – Εμανουέλ Μακρόν – Όλαφ Σολτς

    Συναγερμός στο Κιέβο λίγο μετά την άφιξη Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι

    Συναγερμός – προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σήμανε στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) από ουκρανική πρωτεύουσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλαφ Σολτς: «Δεσμεύθηκε» ότι «θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί»

    Στόλτενμπεργκ: Η Βορειοατλαντική συμμαχία θα συνεχίζει να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ