• Διεθνής πολιτική

    Δίκη Μπελέρη: Διεκόπη για τις 19 Δεκεμβρίου – «Καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

    • NewsRoom
    Φρέντι Μπελέρη

    Φρέντι Μπελέρη


    Το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου θα συνεχισθεί η δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

    O Φρέντι Μπελέρη δήλωσε πως δεν έχει καμία διάθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις για το θέμα, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

    «Αν είχαμε εισαγγελία αντικειμενική και αμερόληπτη θα είχα όλη τη διάθεση να απαντήσω ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπιστοσύνη λόγω του ότι έχει απορρίψει όλα τα αιτήματά μας και άρα δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Μπελέρη, απώτερος σκοπός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, είναι ο πλουτισμός των υποστηρικτών του και η φτωχοποίηση των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων, ενώ έχει κάνει λόγο ακόμη και για «μπλόκο» στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην ΕΕ.

    ‘Εχει μιλήσει επίσης και για “καθοδήγηση” δικαστών.

    «Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας. Ο κ. Μπελέρης είναι πολίτης της Αλβανίας και οφείλει να λογοδοτεί όπως όλοι», είχε πει τον Αύγουστο ο Ράμα, ενώ υπεραμύνθηκε της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Αλβανίας», πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Μπελέρη και των υποστηρικτών του.

    Είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

    «Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα», σημείωσε χθες ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας για τον Φρέντι Μπελέρη στις Βρυξέλλες.

    «Κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, παραμένει 7 μήνες προφυλακισμένος, με την αλβανική κυβέρνηση να του απαγορεύει να ορκισθεί δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας», επισήμανε εκτός άλλων ο κ. Πλακιωτάκης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πλακιωτάκης για Μπελέρη: Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες

    Φρέντι Μπελέρη: Αναβάλλεται για τις 11/12 το αίτημα αποφυλάκισής του

    Πρέσβης Γερμανίας για υπόθεση Μπελέρη: Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ελληνική θέση



    ΣΧΟΛΙΑ