• Διεθνής πολιτική

    Φρέντι Μπελέρης: Ο Έντι Ράμα καθοδηγεί τους δικαστές

    • NewsRoom
    Φρέντι Μπελέρη

    Φρέντι Μπελέρη


    Απάντηση στις δηλώσεις του Έντι Ράμα σχετικά με την φυλάκισή του έδωσε ο Φρέντι Μπελέρης.

    Στην ανάρτησή του, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παραβίασε το δικαίωμα της αθωότητάς του.

    Ο Έντι Ράμα, μιλώντας  στην αλβανική τηλεόραση, προέβη ουσιαστικά σε πρόβλεψη σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι «ο δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για την εξαγορά ψήφων».

    Στην απάντησή του ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει:

    «Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για πολλοστή φορά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες καθοδηγεί με πολιτική του παρέμβαση την αλβανική δικαιοσύνη.

    Αναφέρει ψευδώς ότι συνελήφθην επ´ αυτοφώρω για εξαγορά ψήφων. Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τα ειδικά πραγματικά περιστατικά της σύλληψής μου. Έχω κάνει ένσταση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Η εκδίκασή της εκκρεμεί ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Ράμα όμως καθοδηγεί τους δικαστές και λέει ότι ήταν επ’ αυτοφώρω!

    Αναρωτιέμαι μήπως δεν έχει δει το βίντεο της σύλληψης μου όπως καταγράφηκε τυχαία από την κάμερα ενός εστιατορίου στην παραλία της Χειμάρρας; Μήπως δεν έχει δει ότι συνομιλούσα με δύο φίλους μου; Βάζω εδώ τον σύνδεσμο για να το δει: https://www.himara.gr/…/24188-ximara-asfalites…

    Η παρέμβαση Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, όπως ορίζεται από το άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ας το καταλάβει ότι μέχρι να αποδειχθεί εάν είμαι αθώος ή ένοχος, τεκμαίρεται ότι είμαι αθώος.

    Αυτή τη φορά ο Έντι Ράμα παρεμβαίνει αδίστακτα και στο θέμα της εκκρεμούς δίκης για την ορκωμοσία μου. Λέει επί λέξει αναφερόμενος στο πρόσωπό μου: «Αδυνατεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ σαφής ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ορκωμοσία».

    Έως τώρα μας έλεγε ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ο ίδιος δεν θέλει να προκαταβάλλει την κρίση του δικαστηρίου. Επειδή τώρα βλέπει ότι το δικαστήριο για την ορκωμοσία μου είναι να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023, αλλάζει τακτική. Δίνει εντολή στους δικαστές να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ορκωμοσία και προδικάζει την κρίση τους. Καθοδηγεί το δικαστήριο για να μου απαγορεύσει να ορκιστώ.

    Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, ως οφείλει από τη θέση που κατέχει. Πρωθυπουργός είναι σε τελική ανάλυση! Ας φερθεί ανάλογα!

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ
    ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΑΣ»

    Διαβάστε επίσης

    Αντώνης Σαμαράς: «Κακή ιδέα» η επίσκεψη Ερντογάν – «Όχι» στους γάμους ομοφύλων

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναμένεται να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη

    Βορίδης: Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται κάθε επαγγελματικό κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ