• Διεθνής πολιτική

    Cyprus Confidential: Μηδενική η ανοχή μας σε ζητήματα παράκαμψης των κυρώσεων, λέει η κυβέρνηση της Κύπρου

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, εκπρόσωπος Κυπριακής Κυβέρνησης

    Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, εκπρόσωπος Κυπριακής Κυβέρνησης


    «Η ανοχή σε ζητήματα καταπολέμησης βρώμικου χρήματος ή παράκαμψης κυρώσεων είναι μηδενική και θα συνεχίσει να είναι μηδενική», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, με αφορμή την αποκάλυψη της έρευνας «Cyprus Confidencial», από την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων.

    Η έρευνα αποτελεί προϊόν 3,6 εκατομμύριων αρχείων που διέρρευσαν και προέρχονται από έξι παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και μια εταιρεία ιστοτόπων. Με βάση αυτά, η Κύπρος κατηγορείται ουσιαστικά για παράκαμψη κυρώσεων και διευκολύνσεις σε Ρώσους ολιγάρχες.

    Ο κ. Λετυμπιώτης υπογράμμισε, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, πως η κυβέρνηση της Κύπρου θα συνεχίσει να θωρακίζει ακόμη περισσότερο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αξιοπιστία της χώρας.

    «Το λέμε αυτό με βεβαιότητα, αυτοπεποίθηση και σιγουριά, διότι ξέρουμε το πλαίσιο που έχει πλέον η χώρα μας και που εφαρμόζει. Έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προηγούμενη βδομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για παρακολούθηση υλοποίησης των τελευταίων μέτρων που η διακυβέρνηση μας έχει πάρει, και θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και την αξιοπιστία της χώρας μας, η οποία καταδεικνύεται και από τις εκθέσεις της Moneyval και τις αξιολογήσεις της οικονομίας μας».

    «Θα δούμε τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν το απόγευμα, θα υπάρξει άμεση τοποθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης και η όποια διερεύνηση αν καταστεί ανάγκη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι είναι ξεκάθαρα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τον τελευταίο χρόνο και τα προηγούμενα χρόνια, και είναι σχετικές και οι τοποθετήσεις των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και ΗΒ ως προς την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άμεση ανταπόκριση της αναφορικά με τις κυρώσεις.

    «Έχουμε τη βεβαιότητα ότι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια χώρα αξιόπιστη, με ένα αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενδεχομένως με ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια τα οποία την περιβάλλουν και αυτή την αξιοπιστία θα συνεχίσουμε να τη διατηρούμε. Η ανοχή σε ζητήματα καταπολέμησης βρώμικου χρήματος ή παράκαμψης κυρώσεων είναι μηδενική και θα συνεχίσει να είναι μηδενική», διαμήνυσε ο κ. Λετυμπιώτης.

    Διαβάστε επίσης

    Cyprus Confidential: Το μυστικό deal των 40 εκατ. δολαρίων του Πούτιν με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

    Τι συμβαίνει με τη Motor Oil και το ρωσικό πετρέλαιο – Δημοσίευμα της Washington Post

    Μπορέλ: Η ικανότητα ταχείας ανάπτυξης δύναμης 5.000 στρατιωτών πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική το 2025



    ΣΧΟΛΙΑ