• Διεθνής πολιτική

    Χαμάς: Ο λόγος που επιτεθήκαμε στο Ισραήλ – Είμαστε κοντά σε μια μεγάλη νίκη!

    • NewsRoom
    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς) Πηγή: facebook

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς)


    “Βρισκόμαστε κοντά στο να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη”, δήλωσε το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

    “Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί”, δήλώσε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

    Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία.

    Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ.

    “Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας”, υπογράμμισε.

    “Απάντηση σε όλες τις φρικαλεότητες”

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Khaled Qadomi, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η στρατιωτική επιχείρηση της οργάνωσης αποτελεί απάντηση σε όλες τις φρικαλεότητες που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

    “Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να σταματήσει τις φρικαλεότητες στη Γάζα, εναντίον του παλαιστινιακού λαού, των ιερών μας τόπων όπως η Al-Aqsa.

    Όλα αυτά τα πράγματα είναι ο λόγος για την έναρξη αυτής της μάχης”, ανέφερε.

    “Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή στη γη”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ντέιφ, στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

    “Όποιος έχει όπλο πρέπει να το βγάλει. Έχει έρθει η ώρα”, δήλωσε ο Ντέιφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Η Χαμάς κάλεσε “τους μαχητές της αντίστασης στη Δυτική Όχθη” καθώς και “τα αραβικά και ισλαμικά έθνη μας” να συμμετάσχουν στη μάχη, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

    Η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι μπαίνει κι εκείνη στη μάχη ενώ η λιβανική Χεζμπολάχ και η Τεχεράνη έδωσαν συγχαρητήρια στη Χαμάς για την επίθεση.

    Η Χεζμπολάχ μάλιστα χαρακτήρισε την επίθεση ως «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ».

    Διαβάστε επίσης: 

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Εγκρίθηκε χερσαία επίθεση στη Γάζα – Χάος με εκατοντάδες νεκρούς και αιχμαλώτους (video – φωτογραφίες)

    Ακυρώνουν πτήσεις προς Ισραήλ οι αεροπορικές εταιρείες

    ΝΑΤΟ: Καταδικάζει έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραήλ

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ