• Διεθνής πολιτική

    CBS: Πράσινο φως από ΗΠΑ για πλήγματα σε ιρανικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ

    • NewsRoom
    Ο Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μιλά κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στη Σουηδία

    Ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν (EPA/Fredrik Sandberg)


    Οι ΗΠΑ έδωσαν έγκριση σε σχέδια για μια σειρά από πλήγματα κατά ιρανικών στόχων σε Συρία και Ιράκ, αναφέρει το CBS News, επικαλούμενο αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, τα πλήγματα θα πραγματοποιούν σε αρκετές ημέρες, ενώ ο χρόνος έναρξης των χτυπημάτων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

    Πρόκειται για την απάντηση της Ουάσινγκτον στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε με drone κατά Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, την περασμένη Κυριακή. Από την επίθεση προκλήθηκε ο θάνατος 3 Αμερικανών στρατιωτών, αλλά και τον τραυματισμό 41 άλλων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε υποδείξει ως υπεύθυνη για την επίθεση μια πολιτοφυλακή που στηρίζει το Ιράν. Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

    Το Ιράν έχει αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο στην επίθεση στην οποία τραυματίστηκαν άλλοι 41 Αμερικανοί στρατιώτες στη στρατιωτική βάση.

    «Πολυεπίπεδη» αντεπίθεση

    Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μια «πολυεπίπεδη» απάντηση κατά των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

    «Θα σας πω απλώς ότι θα έχουμε μια πολυεπίπεδη απάντηση, και πάλι, έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε αρκετές φορές, ανάλογα με την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

    Ο Όστιν προειδοποίησε ότι «αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή» στη Μέση Ανατολή, αλλά είπε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται για να αποφύγει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

    Διαβάστε επίσης

    Σαουδική Αραβία: Δεν έχουμε ακόμα μπει στους BRICS, εξετάζουμε την πρόσκληση

    Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση

    ΗΠΑ: Άλμα σε υψηλό 3 μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ