ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα με δύο υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους και συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τσάχι Χανέγκμπι και ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην εξεύρεση μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με βάση τους όρους που παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου.
Ο Μπλίνκεν από την πλευρά του εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις πρόσφατες απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να βάζει στο στόχαστρο μαχητές της Χαμάς, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις επιθέσεις σε αμάχους.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τζερόμ Πάουελ: Δεν θα περιμένουμε να φτάσει το 2% ο πληθωρισμός για να μειώσουμε τα επιτόκια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολική κατάρρευση από το τεχνολογικό sell-off στη Wall Street: Στο -5,5% ο Nasdaq, στο -4,35% o S&P 500, βουτιά 1.800 μονάδες ο Dow Jones
- Πετρέλαιο: Στα 98 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent
- H Ρεμπέκα Γκρίνσπαν από τη Κόστα Ρίκα φαβορί για τη θέση του Γκουτέρες στον ΟΗΕ
- Συνάντηση Πούτιν με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.