ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αλλά αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν όχι μόνο δεν είναι πρόθυμος για ουσιαστική διπλωματία αλλά αντιθέτως συνεχίζει να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολόνα.
«Εξετάζουμε και θα εξετάζουμε κάθε μέσο για να προωθήσουμε τη διπλωματία, εάν δούμε μια ευκαιρία για να την προωθήσουμε με κάθε τρόπο», είπε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας όμως ότι αντιθέτως, η Μόσχα «διπλασιάζει και τριπλασιάζει» τις επιθετικές ενέργειές της.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τον Μάιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Την πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα είχε η αμερικανική πλευρά.
Ένας κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξήγησε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η επικοινωνία αυτή ήταν αναγκαία για να «ξεκαθαρίσουν οι παρανοήσεις» ώστε «να μην υπάρξουν ατυχήματα».
«Αυτές είναι πάντα σημαντικές επαφές και είναι σημαντικό που οι Αμερικανοί είχαν την πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, που εδρεύει στη Βιέννη.
Μετά το τηλεφώνημα αυτό η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις για τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής που διεξάγει το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Επίσκεψη Όλαφ Σολτς στην Κίνα αρχές Νοεμβρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάντσεστερ Σίτι: Πόσο πιθανός είναι ο υποβιβασμός μετά την ενοχή για 114 κατηγορίες;
- Τασούλας: Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είναι χειρονομία με πολύ μεγάλη σημασία
- Νέο sell-off στα αμερικανικά ομόλογα: Σε υψηλό από το 2004 το 30ετές – Άγγιξε το 5,53%
- Εμανουέλε Γκριμάλντι στην Euromed: «Θα επενδύσουμε τρία δισεκατομμύρια στα πορθμεία του μέλλοντος»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.